”Målsättningen är att Danmark inte ska sluta som Sverige.”

bild dansk flagga

Häromdagen intervjuades Mads Fuglede (ledamot i folketinget för det danska regeringspartiet Venstre) i SVT med anledning av Danmarks allt stramare migrationspolitik. Jag återger nedan några citat ur intervjun.

Målsättningen är att Danmark inte ska sluta som Sverige.

Alltför många kommer till Danmark bara för att leva på bidrag i ett parallellsamhälle. Det är problem med kvinnosyn. Könen uppfattas inte lika. Det är ökande kriminalitet och många andra problem. Sysselsättningsgraden, särskilt bland kvinnorna, är alltför låg. Man anammar inte – eller struntar i – de värderingar som vårt samhälle bygger på.

Statistiken ljuger ju inte. I Danmark för vi, i motsats till i Sverige, statistik över vilka som begår brott och vi ser att det här inte är gripet ur luften. Det är ett allmänt och stort problem som måste tas på allvar för att Danmark inte ska bli ett annat samhälle än det är idag.

Jag är säker på att socioekonomiska faktorer spelar in. Men kulturella faktorer spelar också in. Det är ju inte socioekonomiska faktorer som gör att män och kvinnor uppfattas olika. Det är ett kulturellt fenomen. Det räcker inte att peka på socioekonomiska faktorer. Det krävs en kulturomläggning och vi ser att de som vill anamma danska värderingar integreras bättre och fungerar bättre i vårt samhälle.

Sverige har sedan 1995 tagit emot uppemot en miljon invandrare. I Danmark har vi tagit emot 170 000. Vi vill inte att Danmark ska bli mer som Mellanöstern. Vi vill att det ska förbli danskt. I Sverige går man i motsatt riktning. Om befolkningsutvecklingen fortsätter såhär fram till 2050 så kommer Sverige att vara ett helt annat samhälle än det varit.

Fuglede har rätt. Ett land är i väldigt hög grad sitt folk och sin kultur.  I Sverige pågår nu en förnekelse av den egna kulturens värde, vilket banar väg för genomgripande förändringar av det samhälle tidigare generationer byggt upp. Jag har många gånger tänkt att jag inte vill vara med på den resan. Därför känns det trösterikt att våra nordiska grannländer vågar värna sina egna samhällen och deras grundvärderingar. När Sverige stöps om och spricker får en skandinavisk kultur leva kvar bland dem som bättre förstod att bevara den. Tack, Danmark.

 

Källa (intervjun med Mads Fuglede börjar ca 21 minuter in i programmet):

https://www.svtplay.se/video/16936210/aktuellt/aktuellt-15-feb-21-00-1?start=auto&tab=2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s