När normerna förändras del 14: Sharia praktiseras i Solna tingsrätt

bild sharia

Jag borde inte skriva det här inlägget just nu. Jag är alldeles för upprörd och när jag skriver i affekt blir det sällan bra. Men det ämne jag nu tänker lyfta är för motbjudande för att tigas ihjäl. Det måste stötas, blötas, vändas ut och in på och diskuteras i varje liten vrå av vårt samhälle.

I Solna tingsrätt har en man friats från misshandel av sin hustru med stöd av två centerpartistiska nämndemän. Domen har dock inte tillämpat svensk rättspraxis, utan baserats på islamistiska principer. I domen kan man bland annat läsa att makens familj ”verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes, vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan”. Dessutom anser rätten att kvinnans trovärdighet minskar eftersom hon gjort en polisanmälan istället för att vända sig till sin familj: ”Det normala i ’dessa kretsar’ är vidare att en kvinna berättar för släkten att hon blir misshandlad om hon blir det så att saken kan lösas inom familjen. Det faktum att NN inte sagt till hans släktingar att han slog henne, utan i stället anmälde det till polisen, minskar hennes trovärdighet ytterligare.”

En av nämndemännen som medverkat till den friande domen är Ebtisam Aldebe , som tidigare förespråkat särlagstiftning för muslimer i Sverige. Nu har hennes önskemål uppenbarligen börjat besannas. Vi har fått en juridisk praxis som bedömer en kvinnas trovärdighet utifrån hur ”fin” familj hon kommer ifrån och som hänvisar brottsoffer till rättsskipning utanför rättssystemet.

Till alla som i åratal vurmat för ett mångkulturellt samhälle har jag bara en sak att säga: Grattis, ni har fått vad ni önskade!

 

Läs mer:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3Ew6z/centerpartiet-vi-ar-inte-for-sharialagar

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/tingsratten-misshandlad-kvinna-borde-inte-ha-vant-sig-till-polisen/

http://www.gp.se/nyheter/sverige/man-av-bra-familj-friad-f%C3%B6r-misshandel-1.5263442

En reaktion på ”När normerna förändras del 14: Sharia praktiseras i Solna tingsrätt

  1. Pingback: Nu ifrågasätts mångkulturen på allvar | Kulturminnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s