När normerna förändras, del 29: Försummade kärnverksamheter visar samhällets förfall

bild brand

Sommaren 2018 kommer att bli ihågkommen som sommaren då Sverige brann. Först var det skogsbränderna, som avslöjade att ett av världens skogrikaste länder rustat ner sitt brandförsvar till en sådan nivå att förödelsen knappt går att beskriva. Sedan kom bilbränderna i vad som ser ut att vara en organiserad massattack – och då avslöjades den kastrerade poliskåren tydligare än någonsin förut. Polisen ingrep inte medan bilbränderna anlades, utan lät förövarna härja vidare. Ingen har gripits, trots att polisen uppger sig ha ”identifierat” flera av gärningsmännen. Istället satsar man på ”dialog”: man ska ha samtal med gärningsmän och föräldrar. Poliskåren förefaller ha förvandlats till en stab av pseudopsykologer.

Vad har hänt i detta land, som gör att samhällets viktigaste grundfunktioner har tappat allt fokus på sina kärnverksamheter? Jag behöver inte brandmän som excellerar i genusteori. Det enda jag vill är att de ska kunna släcka bränder och rädda liv. Inte heller behöver jag poliser som ser på medan brott begås, för att sedan smeka förövarna på kinden och säga att de betett sig dumt. Jag behöver poliser som ingriper, sätter stopp och skyddar allmänheten.

Vi lever i ett land där krisberedskapen och brottsbekämpningen har ersatts av trams och ideologisk fördumning. Systemens inbyggda idioti är så genomgripande att samhället tycks förlamat. Samhällsbyggets viktigaste hörnstenar vittrar sönder. Vi blir allt mer skyddslösa.

 

Läs mer:

Rättspolitisk kommentar från Medborgerlig Samling angående nattens grova mordbränder i bl. a Göteborg

http://katerinamagasin.se/bilbrander-och-vandalisering-samhallets-daltande-med-forovarna-mojliggor-fortsatta-angrepp/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s