Kulturveckan i Skara

20170716_151457

Kulturveckan i Skara arrangeras 13-21 oktober och har i år temat ”deckare”. För den kulturintresserade innebär det många möjligheter till nervkittlande upplevelser. Västergötlands museum bidrar med utställningen ”Illdåd och död”, som visar föremål kopplade till brott och straff. Elever från Skara skolscen bjuder på en mordgåta, som utspelar sig på den gamla museijärnvägen mellan Skara och Lundsbrunn. Biblioteket ordnar författarframträdanden och Skara kammarkör uppträder med konserten ”Mord och många visor”. På Kråks herrgård kan den modige följa med på en rundvandring som utlovar ond bråd död och gengångare, medan domkyrkans besökare kan få hjälpa till att lösa ett kyrkligt mysterium.

För den som inte är någon deckarfantast finns annat att upptäcka. Stadens konstnärer öppnar dörrarna till sina ateljéer, skogsmuseet visar upp skogsbruksföremål och Hornborga Naturum arrangerar en vandring på temat ”naturligt kulturarv”.

Med andra ord finns det många goda skäl att göra en höstutflykt till Skaraborg. Mer information finns på kommunens hemsida:

http://www.skara.se/se–gora/pa-gang-i-skara.html

 

Fotnot:

Bilden visar ett av Bo Beskows berömda glasfönster i Skara domkyrka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s