Kulturarvsdagen 6-8 sept

20180428_164102

Den andra söndagen i september varje år infaller Kulturarvsdagen. Det är ett evenemang som anordnas av Riksantikvarieämbetet i syfte att uppmärksamma det svenska kulturarvet och skapa intresse för kulturmiljöer. I samarbete med lokala aktörer bjuds allmänheten in till hundratals olika kulturarvsarrangemang runt om i landet. Ofta handlar det om hantverksaktiviteter, föredrag eller visning av kulturhistoriskt intressanta platser.

I år infaller kulturarvsdagen söndagen 8 september, men ett flertal aktiviteter erbjuds även under fredagen och lördagen. Årets tema är ”konst och underhållning”, men programmet innehåller en stor bredd. På flera håll i landet hålls hembygdsgårdar öppna, byvandringar ordnas och lokala museer visar upp särskilda utställningar. Påhittigheten har detta år varit stor. Till de mer rafflande programpunkterna hör en färd med ångslupen Gerda på Eskilstunaån, tillverkning av handpapper i Mölndals kvarnby och en inspirationsdag om Hälsingeostkaka i Bollnäs. I Long väljer man att uppmärksamma 800-årsjubileet av Snorre Sturlassons besök i Västergötland med en föreläsning i Longs kyrka.

Alla anmälda arrangemang presenteras landskapsvis på Riksantikvarieämbetets webbplats för den som vill planera sin kulturarvsdag så optimalt som möjligt. Det finns även en evenemangssida på Riksantikvarieämbetets Facebook.

 

Läs mer:

https://www.raa.se/evenemang-och-upplevelser/kulturarvsdagen/

https://www.raa.se/evenemang-och-upplevelser/kulturarvsdagen/besok-kulturarvsdagens-arrangemang/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s