Redogör för VARFÖR kraven på skyddsutrustning sänks!

Nedanstående inlägg hör egentligen inte hemma på den här bloggen. Jag väljer att frångå bloggens kulturtema för att kunna kommentera hanteringen av corona-pandemin. Om du inte vill veta mer om detta, så sluta läs här.

Sverige har nu gått in i ett skede då antalet vårdbehövande till följd av covid-19 börjat öka kraftigt. Samtidigt går Folkhälsomyndigheten ut med nya rekommendationer, där kraven på skyddsutrustning för vårdpersonal sänks – utan förklaring.

Det är förstås märkligt att skyddsutrustning som ansågs nödvändig för bara ett par dagar sedan nu påstås vara onödig. Den som lyssnar på statsepidemiolog Anders Tegnells kommentar till beslutet blir heller inte klokare. Så här kommenterade Tegnell de sänkta kraven:

– Det är ju alltid så när man stöter på en ny sjukdom, det börjar med jättehöga nivåer för att känna sig jättesäker. Sen när man lär sig mer då kan man komma fram till att det är bättre att använda utrustningen på rätt sätt så att man får ett bra skydd, för även ett för högt skydd kan vara ett problem i sig.

Bäste Tegnell, covid-19 är fortfarande en sjukdom som vi vet väldigt lite om. Om Folkhälsomyndigheten har tagit del av några revolutionerande forskningsrapporter rörande smittspridning som ännu inte nått ut till varken läkarkåren eller forskarvärlden, så var vänlig och redogör för dessa. Förklara vad ni grundade er på när ni fattade beslutet. Redogör för era bevekelsegrunder och era beräkningar. Om ni inte gör det så kommer jag, och säkert många med mig, att dra slutsatsen att man i själva verket har misslyckats med att ta fram de resurser som krävs för att ge vårdpersonalen fullgott skydd.

Att tumma på vårdpersonalens säkerhet i ett läge där vårdbehovet i befolkningen förväntas explodera är att riskera allmänheten. Vad förväntar ni er kommer att ske om sjuksköterskor, undersköterskor och läkare blir sjuka? Vi förtjänar en förklaring. Korten på bordet.

 

Läs mer:

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/coronavirus/kraven-p%c3%a5-skyddsutrustning-s%c3%a4nks/vi-BB11KRSq?ocid=iehp

2 reaktioner på ”Redogör för VARFÖR kraven på skyddsutrustning sänks!

  1. Pingback: Redogör för VARFÖR kraven på skyddsutrustning sänks! – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s