Kulturminnet i corona-tider

20170513_104033

Bloggen Kulturminnet fyller nu tre år. Att driva den är oerhört utvecklande för mig och till min glädje har responsen varit övervägande positiv. Många har hört av sig för att uttrycka uppskattning på ett sätt som verkligen har värmt mitt hjärta. Stort tack till er alla!

För att hålla Kulturminnet levande har min ambition varit att det inte ska gå mer än ett par dagar mellan varje nytt inlägg. Det har varit en publiceringstakt jag lyckats upprätthålla, trots heltidsarbete och många åtaganden. Nu går vi emellertid in i ett ovanligt skede, då normala samhällsfunktioner sätts ur spel i coronasmittans spår. Medan många isolerar sig, jobbar hemifrån eller permitteras från sina arbeten tillhör jag som sjukvårdsanställd en grupp som nu kommer att tillbringa mer tid på arbetsplatsen. Jag har den senaste tiden snabbutbildats i intensivvård, för att nu börja arbeta på en avdelning för coronasmittade. Jag kommer att behöva utföra arbetsuppgifter jag i normala fall inte har och arbeta under ovana omständigheter. Det kommer förstås att inverka på mina möjligheter att skriva.

Jag kommer att göra mitt bästa för att Kulturminnet ska påverkas så lite som möjligt de kommande månaderna. I bloggens ”förråd” av artiklar finns i nuläget 194 utkast i varierande stadier av färdighet. Vissa håller för låg kvalitet för att publiceras och andra är ännu bara stödord för minnet, men det finns också ett antal som ligger klara och väntar. Det är möjligt att publiceringstakten blir mer ojämn än vanligt och kanske kommer bloggens innehåll inte att ha samma karaktär som i vanliga fall. Källhänvisningarna kommer kanske att vara färre och texterna mindre genomarbetade, men jag kommer i möjligaste mån se till att Kulturminnet fortsätter sin verksamhet. Eventuella avvikelser ber jag om överseende med.

Jag önskar nu er alla en så fin vår som möjligt i denna märkliga tid!

Malin Kim

2 reaktioner på ”Kulturminnet i corona-tider

  1. Vad skall man säga. Vi som läser Kulturminnet är oerhört tacksamma för ditt arbete och lika glada och nyfikna varje gång något dyker upp i bloggen. Jag får det själv Feedly som är en RSS-läsare, varvid man snabbt kan klicka in sig till artikeln.

    Som svenskar är vi dessutom tacksamma för ditt arbete inom vården. Inte minst just nu. Har förstått att ”all bets are off” och att man som vårdanställd får räkna med att omflyttas i den oerhörda mobilisering som pågår. Det är stora uppoffringar ni får göra. Tack.

    Men glöm inte Kulturminnet. Vi finns kvar. Dock. Så vad kan vi göra? Vi säger ”heja heja heja” och hoppas att du snart får tid, inspiration och ork för nya minnen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s