Kyrkokartan

En framträdande del av det svenska kulturarvet är de vackra kyrkorna och deras konstföremål. Under Sveriges tusenåriga historia av kristendom har kyrkobyggnader rest, utsmyckats och ofta haft en central roll i samhällslivet. Idag bär de fram ovärderliga skildringar av vår historia och många är storslagna sevärdheter.

För den som uppskattar och söker upp det kyrkliga kulturarvet är Kyrkokartan ett hjälpfullt verktyg. Kyrkokartan är en webbplats som listar och beskriver över 3600 svenska kyrkor och gör dem lätta att hitta på kartbilder. Det finns även en sökfunktion som letar upp kyrkor nära den plats där man befinner sig. De personliga kyrkorecensioner och bilder som lämnats av sajtens besökare bidrar med intressant information. Den som vill kan registrera sig och själv dela med sig av beskrivningar, fotografier och omdömen.

Kyrkokartan är ett mycket fint initiativ som guidar användaren och inspirerar till nya kulturarvsupplevelser. Kulturminnet passar på att skicka ett tack till initiativtagaren för en föredömlig insats.

Kyrkokartan finns att läsa och använda här:

https://www.kyrkokartan.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s