När normerna förändras, del 72: Nämndeman vid Göteborgs tingsrätt förespråkar sharialagar

Så var det dags igen. De senaste åren har vi fått se otaliga exempel på hur avvikande värderingar och kulturuttryck som krockar med det svenska samhällets grundvärden steg för steg äter sig in i våra samhällssystem. Vi har fått veta att lärare i svenska skolor är rädda för att undervisa om förintelsen och att socialarbetare inte anmäler att de hotas till att bevilja ekonomiskt bistånd. Dessutom har vi fått se dagispersonal som upprätthåller hedersnormer bland barnen, friskolor som sprider islamism, arbetsförmedlare som delar ut förmåner till egna klanmedlemmar, vårdpersonal som använder journalen till att övervaka kvinnliga släktingar, läkare som utför oskuldskontroller, advokater som samarbetar med gängkriminella, politiker som inte vill ta kvinnor i hand och nämndemän som utnyttjar sin position till att tukta kvinnor som inte följer den egna kulturens normer.

Nu rapporteras att en vänsterpartistisk nämndeman vid Göteborgs tingsrätt utreds efter att ha argumenterat för att islamisk lag bör gälla. Bland annat har han uttryckt att män har rätt att misshandla ”upproriska” fruar och att kvinnor ska använda täckande klädsel. Han har också hävdat att kvinnans viktigaste plats är i hemmet och att sharia är det mest rättvisa systemet.

Nämndemannen har varit verksam vid tingsrätten i två år och i flera fall varit skiljaktig i mål rörande våldsutsatta kvinnor.

Vänsterpartiet har nu startat en utredning av den aktuella medlemmen i syfte att avgöra om han kan tillåtas representera partiet eller ej. Vad utredningen leder fram till ska bli intressant att se. Det är hög tid för Vänsterpartiet att ta ställning till om islamisk lag är förenlig med partiets värdegrund eller inte. Det finns det för övrigt andra partier som också borde fundera över.

Läs mer:

https://www.dn.se/sverige/namndeman-utreds-av-goteborgs-tingsratt-foresprakade-sharialagar/

https://sverigesradio.se/artikel/namndeman-vill-ha-sharialagar

https://www.expressen.se/gt/v-namndemannen-foresprakar-sharia/

https://www.tv4.se/artikel/6Z30DAsKHtSGXHs9OZ6VEL/naemndeman-i-goeteborg-hyllar-sharialagar

En reaktion på ”När normerna förändras, del 72: Nämndeman vid Göteborgs tingsrätt förespråkar sharialagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s