När normerna förändras, del 90: Tre svenska städer på listan över världens farligaste

Häromdagen publicerades en ny lista över vilka städer i världen som är farligast att bo och vistas i. Det är sajten numbeo.com som sammanställt invånarnas utsatthet för våld och rangordnat städerna utifrån ett brottsindex.

Täten domineras av Sydafrika, Sydamerika och Papua Nya Guinea, vilket inte torde göra någon förvånad. Större nyhetsvärde har kanske att tre svenska städer tagit plats på listan och sticker ut som farligast i Norden.

På plats 76 hittar vi Malmö, inklämt mellan Portland och Teheran. Lite längre ner dyker både Göteborg och Stockholm upp.

Än så länge har nyheten fått begränsat utrymme i etablerad svensk media, bortsett från en artikel i Expressen. Kanske sitter övriga redaktioner och filar på lämpliga relativiseringar och bortförklaringar.

Läs mer:

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/tre-svenska-stader-pa-lista-over-varldens-farligaste/

https://www.numbeo.com/crime/rankings.jsp

En reaktion på ”När normerna förändras, del 90: Tre svenska städer på listan över världens farligaste

  1. Jag misstänker att man inte tagit hänsyn till dygnets varationer utan sett totalt. I São Paulo, Brasilien finns flera svenska handelsföretag med svensk personal. Ett sådant fanns på en mycket behaglig plats med vacker omgivning, fontäner och parker.

    Min kollega som besökte företaget kommenterade i positiva ordalag men den svenske representanten svarade ungefär: ”Kom inte hit på kvällarna. Då är det livsfarligt. Vi måste vara ute före klockan 19, annars törs vi inte gå hem”.

    Gilla

Lämna en kommentar