När jihadismen möter gangsterismen

Vad tänker du på när du hör ordet ”mångkultur”? Kanske går dina tankar till den trevlige butiksägaren nere på hörnet, den goda maten på den persiska restaurangen inne i centrum och din färgstarka väninna från andra sidan jordklotet. Så var det för mig också en gång, innan jag flyttade till förorten Biskopsgården och fick se vad mångkultur utan integration resulterar i. Mohamed Omar fångar idag den icke-integrerade mångkulturens stämningar och attityder i en krönika på Det Goda Samhället. Läs och begrunda. Denna typ av problem kommer av allt att döma att bli en allt större del av det svenska samhällets vardag.

DET GODA SAMHÄLLET

Mohamed Omar

Det mesta kända (egentligen ökända) mångkulturella området i Uppsala är Gottsunda. Området har alla de vanliga kännetecknen som vi förknippar med ordet mångkultur, det vill säga arbetslöshet, kriminalitet och islamisering.

Men eftersom massinvandringen fortsätter och etablissemanget verkar sakna både idéer och handlingskraft, så blir allt fler områden mer lika Gottsunda. Området Eriksberg i Uppsala, landets fjärde största stad, var tidigare lugnt och trevligt. Inga upplopp och bilbränder. Ingen skottlossning. Men det håller på att förändras.

När jag och några vänner hade samlats på en gård i Eriksberg för att grilla denna sommar (det var då inte förbjudit att grilla med kol), så blev vi störda av ett ungdomsgäng med mångkulturell bakgrund. Det första jag noterade var att de mångkulturella totalt dominerade gården. Barn och ungdomar med typiskt, ”gammelsvenskt” utseende, var frånvarande.

Ungdomarna började cirkulera omkring oss och fälla kommentarer. Man märkte att de inte var nöjda med vår…

Visa originalinlägg 661 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s