När allmänheten ser och makthavarna blundar

SJ har nyligen gått ut och påtalat att de snart kan tvingas köra förbi Kumla tågstation utan att stanna. Anledningen är det bråk som vid upprepade tillfällen förekommit vid stationen, inklusive misshandel och trakasserier av tågvärdar. Bland annat har en tågvärd slagits ner och en bombattrapp slängts ombord på ett tåg. Upprepade gånger har det också uppstått hotfulla situationer när personer, främst grupper av unga män, krävt att få åka med trots att de saknat färdbevis.

Problemen har eskalerat de senaste åren och bland Kumlaborna verkar det inte råda någon större tvekan om orsaken. ”Varför kan inte någon ta bladet från munnen och säga som det är att problemet består av att samhället inte har lyckats integrera ett antal unga män som företrädesvis har sitt ursprung från andra kulturer?”, undrar signaturen Luttrad Kumling i Sydnärkenytt. ”Ett stort misstag är att det inte finns polis stationerad i Kumla, som förhoppningsvis borde se vilka som inte lärt sig vad som är rätt och fel i Sverige”, skriver signaturen F.d. Kumlabo.

Bilden bekräftas när dagstidningen Bulletin reser dit för att göra ett reportage. En person som bevittnat en misshandel beskriver vad som hände när tågvärden försökte hindra två personer utan biljett från att gå ombord:

– Då började de sparka på henne och kalla henne rasist.

Flera personer beskriver även generella problem med ökad kriminalitet, droganvändning och otrygghet. En kvinna kopplar problemen till ensamkommande unga asylsökande, som inhystes på en vårdinstitution där hon tidigare var anställd:

– Det brukade pipa i dörren hela natten för de gick ut och in, säger hon. Ett par av dem gjorde senare praktik hos oss och var jättesnälla och respektfulla, så jag kan absolut inte säga att det gäller alla. Men stämningen har ändrats sedan de kom.

Bilden bekräftas även av den lokala ICA-handlaren, som sparat bilder av dem som begått stölder i hans affär. Nu orkar han inte längre anmäla allt, för då skulle han sitta i telefon hela dagarna.

Men när Bulletin kontaktar kommundirektören vill han inte kommentera saken. ”Nationalitet inte är relevant att diskutera”, konstaterar han.

Och samtidigt som detta pågår försöker regeringen driva igenom en ny migrationslagstiftning som ökar invandringen till Sverige.

Helhetsbilden är mycket symtomatisk och typisk för den svenska samtiden. De som möter mångkulturen i sin vardag ser att den inte fungerar. Integrationsskulden har vuxit sig ohanterlig och i den ena opinionsundersökningen efter den andra uttrycker majoriteten av svenskarna att invandringen måste minska – men de som sitter på politiska maktpositioner förnekar problemen och fortsätter driva fram ännu mer mångkultur.

Läs mer:

https://bulletin.nu/fokus/all/knarkhandel-sprider-oro-nu-kan-valdet-driva-taget-fran-staden

SJ:s tåg kan sluta att stanna vid Kumlas station | SvD

https://www.sydnarkenytt.se/sydnarke/artikel/sj-hotar-med-att-sluta-stanna-tag-i-kumla

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/storre-majoritet-vill-ha-farre-asylsokande

Ökat flyktingmotstånd i ny Sifo – kopplas till kriminalitet | SvD

En reaktion på ”När allmänheten ser och makthavarna blundar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s