När normerna förändras, del 88: Kriminaliteten i Sverige ett av de största problemen för norsk polis

Enligt en rapport från Norges polismyndighet ser norsk polis den svenska brottsutvecklingen som ett av de största hoten mot det norska samhället, rapporterar nu flera medier. I rapporten konstateras att svenska kriminella gäng har ett högt våldskapital och välutvecklade nätverk, vilket innebär risk för konflikter även i närliggande länder. ”Polisens bedömning är att hotet från organiserade kriminella nätverk är betydande och ökar, bland annat på grund av ökad professionalisering, gränsöverskridande samarbete och allt mer komplexa affärsmodeller”, skriver polismyndigheten.

Det är naturligtvis bedrövligt att den svenska samhällsutvecklingen nu slår mot tryggheten även i våra grannländer. För Sveriges del ser utvecklingen ut att bli svår att vända, men kanske är våra grannar kloka nog att lära av de svenska misstagen. Den norska polisens sätt att uppmärksamma problemet talar förhoppningsvis för att Norge tar varning och anpassar sina politiska beslut, så att ”det svenska tillståndet” undviks.

Läs mer:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8Jrj9Q/norsk-polis-bekymrad-over-svensk-kriminalitet

https://www.dn.se/direkt/2024-03-05/norsk-polis-oroad-over-svensk-gangkriminalitet

https://www.epochtimes.se/Norsk-polis-bekymrad-over-svensk-kriminalitet

2 reaktioner på ”När normerna förändras, del 88: Kriminaliteten i Sverige ett av de största problemen för norsk polis

  1. Allt händer ju i världen. Även på min gymnasieskola mitt på lektionen kom en man in till klassrummet och höll på att knivhugga en av lärarna. Polisen kom till skolan och grep honom. Även vår keramikkruka var sönderslagen.

    Gilla

  2. En skola är lika litet en offentlig plats som ett företag. För att bara komma innanför grindarna på en svensk industri krävs passerkort, godkänd grundläggande säkerhetsutbildning, skor med ståltåhätta och spiktrampskydd, helst typ kängor (med skaft som täcker fotknölarna), gul jacka av godkänd typ, och godkänd datumstämplad hjälm med hakrem som sitter på avsedd plats under hakan. Den generella säkerhetsutbildningen du måste ha skall sedan obligatoriskt kompletteras med en specifik för risker på det aktuella företaget. I USA är villkoren lika hårda, och där måste du även vara beredd att göra en drogtest – varje dag – för att överhuvudtaget komma in. Jämfört med villkoren för barfotasmederna i bland annat Indien är skillnaden astronomisk (se YouTube).

    Hur kan en utomstående bara komma in i ett klassrum? Obegripligt.

    Gilla

Lämna en kommentar